torsdag 1. juli 2010

13 motorsykler og impulskafe på tunet søndag 20. juni

To klubber besøkte Sekken og bygdetunet søndag 20. juni: Norsk Veteran Motorsykkel Club avd. Rauma og Indre Romsdal BMV-eigarlag. 13 sykler med førere og to passasjerer kjørte på land fra MF Sekken klokka halv tolv, og på kaia venta to representanter for bygdetunet. En tok plass på et passasjersete, mens dagens øylos skulle sitte i sidevogna på ledersykkelen.

Da kontaktpersonen under vegs meldte om stor oppslutning, gikk jungeltelegrafen med invitasjon til motorsykkeltreff og impulskafe på tunet.

I utgangspunktet var det Harald Teig på Vågstranda som tok kontakt på vegne av Norsk Veteran Motorsykkel Club avd. Rauma. Han spurte om tips for en tur på Sekken og sa seg interessert i et besøk på bygdetunet. Der ville de gjerne raste og slå av en prat om det var noen i bygda som hadde interesse av å se på en gammel motrsykkel. Dagen før turen var han på tråden igjen, og sa at det kunne dreie seg om to-tre, fire kanskje fem motorsykler. Labre værutsikter gjorde at det ikke virka særlig aktuelt å gå ut med invitasjon til sommerkafe denne dagen.

Fra ferja som gikk byen kl. 10.45 ringte Harald Teig og fortalte at det var 13 sykler om bord – og sola skein fra nesten klar himmel! Dermed gikk jungeltelefrafen etter hvert som følget forflytta seg fra ferjekaia mot bygdetunet, med stopp i Vedalshaugen, i Skogvika og i båthavna på Vestad. Kaffetrakter og vaffeljarn blei plugga i, og alt gikk unna rundt borda på tunet.

Den som kom for å se gamle motorsykkel, fikk ikke full uttelling. En stor del av deltakerne har minst to sykler og er medlem både i veteranklubben og BMV-eigarlaget. Den dagen hadde de fleste valgt nyere sykler.

To fra Dovre og en fra Lesja hadde valgt bort veteransyklene denne dagen for å spare tid og kunne nå ferja til Sekken på rimelig vis. De tre var mest "langreist" denne dagen. Roger Randen fra Lesja og Inge Halvorsen fra Dovreskogen reiste fredag 25. juni til USA for å kjøre Route 66. De starter i Chikago og kjører inn i Los Angeles etter 17 døgn. Begge har følge av konene sine på turen. Under samlinga på tunet fikk de to gode råd av Arnfinn Høybakk. Han kjørte Route 66 før den nå klassiske ruta fikk navnet sitt.

Frank Solheim, Vågstranda, er leder i Norsk Veteran Motorsykkel Club avd. Rauma og er medlem i Indre Romsdal BMV-eigarlag. Han forteller at klubbene har faste medlemsmøter, de reiser på utflukter som denne til Sekken, og naturligvis deltar de på motorsykkeltreff både nært og langt unna.

Reidulf Bjørlykhaug, Innfjorden, er leder i Indre Romsdal BMV-eigarlag, og forteller at laget har medlemmer fra heile distriktet.


BILDE 1: Roger Randen fra Lesja og Inge Halvorsen fra Dovreskogen reiste fredag 25. juni til USA for å kjøre Route 66. Her får de tips til turen av Arnfinn Høybakk (t.h.)

BILDE 2 (fra venstre): Renate Bjørlykkhaug, Magne Leikarnes, Mårten Leikarnes og Reidulf Bjørlykhaug.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar